Az öt legjobb Linux játék

Manapság már nem olyan elképzelhetetlen a Linuxon való játék, hiszen amellett, hogy maga az operációs rendszer és évről-évre könnyebben használhatóvá válik, számos játékfejlesztő cég elkészíti rá a játékait. Ráadásul nem is jelentéktelen címekről van szó, hanem olyanokról, amiket több millióan játszanak szerte a világon. Ha Linuxot használsz, már neked sem kell kimaradnod a játékból: itt van az öt legjobb játék, ami nem hiányozhat a gyűjteményedből!

Counter-Strike: Global Offensive


A Counter-Strike: Global Offensive egy népszerű, többszemélyes harcokra kihegyezett, belső nézetű lövöldözős játék, amely a 14 éve megjelent eredeti változat alapjaira épül, ám annál jóval több térképet, karaktert és fegyvert kínál. Résztvevőként vagy a Terroristákhoz vagy az Elhárítókhoz csatlakozva az lesz a feladatod, hogy különféle módokban győzelemre vidd a csapatodat.

DOTA 2


A DOTA 2 napjaink egyik legnépszerűbb játéka, amely eredetileg egy Warcraft 3 módosításként született meg. Hatalmas bajnokságokat szerveznek a felülnézetes arénaharcokat kínáló játék köré, amelyben különféle hősöket irányítva vezetheted a csapatodat győzelemre. Itt elengedhetetlen a folyamatos csapatmunka, ugyanis már egy apróbb hiba is elég ahhoz, hogy elveszítsd a meccset. A legjobb az egészben, hogy ingyenesen letölthető!

Hand of Fate


A Hand of Fate egy tökéletes választás Linuxra, ha szereted a kártyajátékokat. A feladatod, hogy teljesítsd az előtted álló küldetéseket, miközben jobbnál jobb kártyákat szerzel, paklikat építesz, és megpróbálod legyőzni az ellenfeled. A szerepjátékos elemekkel megfűszerezett szoftverben a harc kezdetekor a kártyáid teljesen lemodellezett alkotásokká válnak, amelyeket 3D-ben csodálhatsz meg.

Pillars of Eternity


A Pillars of Eternity egy olyan világba kalauzol el, ahol a döntéseid és a választott utad befolyásolni fogja a végzeted. Egy régi vágású szerepjátékról van szó, amely bizony nem szűkölködik kihívásokban.

Dying Light


Ha szereted a zombis játékokat, a belső nézetes Dying Light neked is kihagyhatatlan: egy zombik által lerohant, szabadon bejárható városba érve az lesz a feladatod, hogy túlélj minden egyes éjszakát.